Hlavní menu
Tipy
Obecní knihovna
ON-LINE
  • Pro nabídku knih z obecní knihovny
    Dolní Pertoltice prostřednictvím internetu klikněteZDE.
  • Odkaz pro registrované členy.
    Pro přehled vypůjček a zjištění Vašeho aktuálního stavu rezervací klikněte ZDE.
Info
  • K prohlížení souborů ve formátu PDF je nutné mít v počítači nainstalován prohlížeč Adobe Acrobat Reader.
    Pokud ho nemáte, můžete si ho stáhnoutZDE.
Hasiči - dětský den 2006 - 18
Hasiči - dětský den 2006
zobrazení: 1809
známka: 0
 

Myslivecké sdružení

Myslivecká kuchařka

Bažant na jablkách
Kategorie: Bažantí zvěřina
Ingredience:
bažant, slanina, máslo, cibule, celý pepř, bobkový list, 5 velkých jablek, sůl, olej
Příprava:
Očištěného bažanta rozdělíme na porce, každou obalíme plátky slaniny a upevníme jehlou. Do pekáčku nalijeme trochu oleje a na něm obalené porce bažanta opečeme, pak podlijeme vodou a dusíme asi 20 minut. Poté přidáme máslo, cibuli krájenou na kolečka, koření a oloupaná jablka bez jadřinců nakrájená na kostky nebo kolečka, podle chuti dosolíme. Dopečeme doměkka.
Doporučená příloha:
Jemná bramborová kaše, smetanové brambory, pečené brambory

Autor: Dagmar Vondrová

BAŽANT V BRAMBORAKU
Kategorie: Bažantí zvěřina
Ingredience:
Bažant,anglická slanina nebo uzený bok,cibule,kapie,pepř,sůl,kečup,bramboráky,kysané zelí
Příprava:
Vykoštěného bažanta nakrájíme na nudličky, nakrájíme slaninu nebo uzené,cibuli,kapii, osolíme, opepříme,přidáme kečup z zalijeme olejem.Necháne do druhého dne odležet. Na rozpáleném oleji orestujeme směs 5 - 10 min.Připravíme bramboráky, které naplníme hotovou směsí a v troubě zapečeme. Jako přílohu podáváme kysané zelí, nejlépe syrové.
Doporučená příloha:

Autor: PETR PRAJZNER

Topinky s bažantím masem
Kategorie: Bažantí zvěřina
Ingredience:
vařené bažantí maso z polévky
marináda na steaky (pikantní)
olej
1 cibule
1 zelená kapie
2 rajčata
trocha kečupu
strouhaný tvrdý sýr
Příprava:
Vařené maso obereme z kostí a orestujeme spolu s marinádou na rozpáleném oleji. Přidáme na nudličky nakrájenou cibuli, kapii a rajčata a podusíme, až se zelenina prohřeje, ale zůstane křehká. Přidáme trochu kečupu a opět prohřejeme. Dále si v topinkovači, případně na pánvičce, připravíme topinky, na ně naložíme připravenou směs a posypeme na hrubo strouhaným sýrem.
Doporučená příloha:

Autor: Alena Dunatová
 




Informační e-mailVytisknout článek

 
 

Ochrana obyvatelstva
Informace pro občany.
PODPORUJEME
DĚKUJEME
ikonka nadační fond Ledňáček
Obec Pertoltice na Facebooku.
  • 201411182028_fb
Anketa
Vánoční svátky a Nový rok prožijete:

Doma v kruhu rodiny (13 hl.)
 
Na dovolené v zahraničí (8 hl.)
 
Na dovolené v tuzemsku (6 hl.)
 
Nevím (7 hl.)
 

Celkem hlasovalo: 34
VOLBY
Nejvíce čtete
         

© 2006 Obec Pertoltice
adminlubojaty.cz